e.Bay.hr


eBay je najveća svjetska platforma za online kupovinu. Osim glavne web stranice u Americi, eBay je osnovao svoje stranice i u mnogim drugim zemljama poput: Njemačke, Velike Britanije, Španjolske, Kanade, Francuske, Irske, Indije, Italije, Meksika, Švicarske, Brazila, Japana, itd., na kojim se omogućava kupovina i prodaja novih i rabljenih proizvoda svih legalnih kategorija i namjena.

eBay za područje jugoistočne Europe nema svoju lokaliziranu verziju web stranice. Razlog tome je manje tržište, nizak BDP te niža prosječna primanja u odnosu na prosjek EU.

eBay u brojkama:
 • 180 milijuna aktivnih kupaca
 • 25 milijuna prodavača
 • 1,2 milijarde aktivnih oglasa
 • 12.600 zaposlenika
 • 800 tisuća aktivnih oglašivača
 • 250 milijuna dnevnih pretraga
 • 20.000 paketa dnevno se pošalje kroz eBay Global Shipping program
 • 19.000 proizvoda na dnevnim popustima do -80%
 • 725 milijuna $ eBay je odvojio u humanitarne svrhe od 2003. godine
 • 150 minuta prosječno svaki eBay korisnik potroši mjesečno pretražujući eBay
 • svakih 6 sekundi na eBayu se proda ženska torba
 • svake 2 sekunde na eBayu se proda par cipela
 • najskuplji proizvod prodan na eBayu je jahta vrijedna 168 milijuna $

eBay kao veliki potencijal u Hrvatskoj se pokazao još 2010. godine kada smo kroz naš prvi brend "eBay kupovina", za tadašnje prilike, plasirali uslugu eBay posredovanja. Usluga kao takva je bila prva i jedina na području Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije u smislu legalne registrirane djelatnosti u vremenima velike gospodarske krize.
Širenjem poslovanja i dugotrajnim upoznavanjem korisnika u Hrvatskoj s eBayom, 2013. godine izrađujemo prvi automatizirani sustav za naručivanje proizvoda s eBaya. Sustav za naručivanje ostaje aktivan sve do dana.

Prvi eBay posrednik u Hrvatskoj.

01.12.2015. godine u Hrvatskoj pokrećemo e.Bay.hr. Potpuno novi, revolucionaran sustav za naručivanje koji jednostavno nazivamo - Aplikacija.

Aplikacija radi na sistemu komunikacije s eBay serverima u realnom vremenu te na lokaliziranom jeziku s konverzijom u kunama korisnicima omogućuje da pomoću tražilice u aplikaciji na bilo kojem jeziku pretražuju proizvode na eBayu, saznaju cijenu s poštarinom i jednostavno proizvod naruče.
Kako ne bi bila jednostavan samo proces kupovine, omogućili smo plaćanje narudžbi u kunama putem internet i mobilnog bankarstva, na kiosku tiska, u Konzumu, na benzinskim crpkama Crodux i Petrol te poštama i bankama.

Svakim danom aplikaciju koristi sve više privatnih korisnika. Međutim, plasiranjem Aplikacije na tržište, omogućujemo i poslovnim korisnicima te državnim ustanovama naručivanje na eBayu našim posredništvom. To znači, da za naše poslovne korisnike u potpunosti završavamo carinske postupke te omogućujemo poslovnim korisnicima kroz dostavu ispravnog knjigovodstvenog računa da sve troškove i nabavu proizvoda s eBaya, knjiže kao da su kupili od bilo koje tvrtke u Hrvatskoj.
Otvaranjem usluge eBay posredovanja prema poslovnim korisnicima, uvelike smanjujemo papirologiju i postupak pravdanja troškova poslovnim korisnicima.

Poslovni korisnici eBay koriste kao bilo koju domaću webshop platformu.

Travanj 2017. godine, izrađujemo prvu verziju Android aplikacije koja u potpunosti kroz API sučelje radi u sinkronizaciji s web aplikacijom. Tako, naši korisnici mogu brže i jednostavnije, u pokretu, koristiti Aplikaciju i naručivati s eBaya. Android aplikacija sadrži sve značajke poput pretraživanja, pregleda, dodavanja u košaricu i listu želja, uvid u prijašnje narudžbe te neke novosti popust skeniranja QR koda za popust na naknade osiguranja i dostavu potvrde o uplati kroz aplikaciju.

Prosinac 2017. godine, ugovaramo partnerska skladišta u Njemačkoj i Velikoj Britaniji a sve u sklopu naše nove dodatne usluge Checkpoint shipping. Pomoću ove usluge, naši korisnici od sada mogu kupovati i robu koja se ne šalje direktno u Hrvatsku.

Svibanj 2018. godine, radimo najveću promjenu na području pružanja usluge eBay posredovanja. Uvodimo mogućnost kartičnog plaćanja do 24 rate bez kamata hrvatskim debitnim i kreditnim karticama. Tako, jedino naši korisnici ostvaruju privilegiju kupovati na eBayu - na rate.

Trenutne podržane kartice i rate su:
 • AMEX - do 12 rata bez kamata
 • DINERS - do 12 rata bez kamata
 • MASTER ZABA i VISA BUSINESS ZABA - do 24 rate bez kamata
 • VISA Inspire PBZ - do 12 rata bez kamata
 • Sve ostale kartice - jednokratno

Listopad 2018. godine, dobivamo od eBaya pozitivno rješenje za eBay Compatible Application program. Naša aplikacija prolazi stroga eBay testiranja i dobiva značajku kompatibilnosti eBay Compatible Application programa čime dokazujemo upotrebu najmodernijih tehnologija i pružanju korisničkog iskustva. Kao jedni od rijetkih nositelja te značajke u svijetu, omogućujemo hrvatskim korisnicima korištenje web i Android aplikacije u potpunosti usklađene s eBay standardima.

Posjetite www.e.bay.hr i saznajte više.

Kontaktirajte nas

Adresa: Srednjaci 24,

10000 Zagreb

Adresa za poštu: p.p. 118,

31000 Osijek

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright 2019. Dizajn: Dopi grupa - Sva prava zadržana
X

Zabrana kopiranja

Molimo ne kopirajte sadržaj ove web stranice. Hvala.